Krevety na provensálsky spôsob
2015-09-29Ingrediencie
- 500 g mrazených lúpanych kreviet, 100 g masla, 1 dl bieleho vína, 1 lyžičku soli, 4 strúčiky cesnaku, 250 g čerstvých rajčiakov, 100 g čerstvých šampiňónov, 50 g tvrdého syra (ementál).
Postup
Krok 1
Rozmrazené krevety sa podusia na 1/3 masla s vínom. Pred koncom dusenia sa dochutia soľou. Olúpané, na plátky nakrájané rajčiaky sa krátko podusia na 1/3 masla s rozotretým cesnakom so soľou. Očistené hlavičky šampiňónov sa opečú na zvyšku masla. Pri podávaní sa porcia podusených kreviet pokryje dusenými rajčiakmi, opečenými šampiňónmi a posype strúhaným syrom. Vhodné prílohy: biele pečivo, na porciu rez citróna.