Krevety na provensálsky spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g mrazených lúpanych kreviet, 100 g masla, 1 dl bieleho vína, 1 lyžičku soli, 4 strúčiky cesnaku, 250 g čerstvých rajčiakov, 100 g čerstvých šampiňónov, 50 g tvrdého syra (ementál).

Postup

Krok 1

Rozmrazené krevety sa podusia na 1/3 masla s vínom. Pred koncom dusenia sa dochutia soľou. Olúpané, na plátky nakrájané rajčiaky sa krátko podusia na 1/3 masla s rozotretým cesnakom so soľou. Očistené hlavičky šampiňónov sa opečú na zvyšku masla. Pri podávaní sa porcia podusených kreviet pokryje dusenými rajčiakmi, opečenými šampiňónmi a posype strúhaným syrom. Vhodné prílohy: biele pečivo, na porciu rez citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1495
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1496

Podobné recepty:
  • Kapor vysmážaný vo vínnom cestíčku

    Kapor vysmážaný vo vínnom cestíčku

  • Žabie stehienka vyprážané

    Žabie stehienka vyprážané

  • Pstruh s horčicovým maslom

    Pstruh s horčicovým maslom

kuk