Zapečené plnené slimáky

2015-09-29

Ingrediencie

  • 900 g slimákov (30 kusov), 1 l kurbujónu. Do plnky: 75 g oškvarkov, petržlenovú vňať, 2 šalotky, pažítku, soľ, mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Očistené, črievka zbavené slimáky sa dajú variť do kurbujón domäkka (varia sa asi 3 hodiny). Uvarené sa vyberú a nechajú odkvapkať. Dobre očistené a vyvarené ulity sa vysušia. Časť plnky sa dá do ulity, potom sa vloží varený slimák a ulita sa vyplní až po okraj zvyškom plnky. Plnené slimáky sa vložia v nádobe na slimáky do rúry zapiecť asi na 8 minút. (Podáva sa ako predkrm.) Príprava plnky: Oškvarky sa najemno nasekajú (zomelú), pridá sa najemno nakrájaná šalotka, petržlenová vňať a pažítka, dochutí sa soľou, korením a dobre sa zamieša. Vhodná príloha: biele pečivo.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1566
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1567

Podobné recepty:
  • Pečený pstruh na arménsky spôsob

    Pečený pstruh na arménsky spôsob

  • Úhor marinovaný (en matelote)

    Úhor marinovaný (en matelote)

  • Pošírovaná šťuka

    Pošírovaná šťuka

kuk