Šošovicový prívarok
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Rastlinná a zeleninová skupina
Ingrediencie
- 200 g šošovice, bobkový list, soľ, 5 stredne veľkých zemiakov, 1 cibuľa, rastlinný olej, ocot, umelé sladidlo, 3 strúčiky cesnaku.
Postup
Krok 1
Prebratú šošovicu umyjeme a namočíme na 2 až 4 hodiny. Pridáme k nej bobkový list, podľa potreby ešte prilejeme vodu a varíme. Asi 15 minút pred dovarením osolíme a primiešame očistené postrúhané zemiaky spolu s nadrobno posekanou cibuľou, ktorú sme opražili na rastlinnom oleji. Uvarenú šošovicu dochutíme octom, umelým sladidlom a rozotretým cesnakom. Vhodnou prílohou k šošovicovému prívarku sú rôzne zeleninové šaláty.