Šošovicový prívarok

2015-09-29

Ingrediencie

  • 200 g šošovice, bobkový list, soľ, 5 stredne veľkých zemiakov, 1 cibuľa, rastlinný olej, ocot, umelé sladidlo, 3 strúčiky cesnaku.

Postup

Krok 1

Prebratú šošovicu umyjeme a namočíme na 2 až 4 hodiny. Pridáme k nej bobkový list, podľa potreby ešte prilejeme vodu a varíme. Asi 15 minút pred dovarením osolíme a primiešame očistené postrúhané zemiaky spolu s nadrobno posekanou cibuľou, ktorú sme opražili na rastlinnom oleji. Uvarenú šošovicu dochutíme octom, umelým sladidlom a rozotretým cesnakom. Vhodnou prílohou k šošovicovému prívarku sú rôzne zeleninové šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1818
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1819

Podobné recepty:
  • Karfiolová polievka I

    Karfiolová polievka I

  • Zapečené zemiaky s hlávkovou kapustou

    Zapečené zemiaky s hlávkovou kapustou

  • Miešaná strukovinová polievka so zeleninou

    Miešaná strukovinová polievka so zeleninou

kuk