Slimáky na burgundský spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 900 g slimákov (30 kusov), 100 g šalotkového masla, 1 lyžicu hovädzieho špiku, 2 strúčiky cesnaku, petržlenovú vňať, soľ, 1 lyžicu strúhanky, 1 lyžicu masla.

Postup

Krok 1

Uvarené, očistené slimáky sa posekajú nadrobno, pridá sa šalotkové maslo, posekaný špik zbavený úlomkov kostí, najemno rozotretý cesnak so soľou. Do zmesi sa pridá najemno nasekaná petržlenová vňať, spolu sa dobre premieša a plnia sa dobre očistené, vyvarené ulity. Plnka vyčnievajúca z ulít sa posype strúhankou, pokvapká maslom a v nádobe na slimáky sa zapečie. Zapečené slimáky sa hneď podávajú. Vhodné prílohy: hrianky, biele pečivo, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 972
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

973

Podobné recepty:
  • Homár na spôsob termidor

    Homár na spôsob termidor

  • Polievka z rakov na kráľovský spôsob

    Polievka z rakov na kráľovský spôsob

  • Langusta na rajčiakoch

    Langusta na rajčiakoch