Slimáky na burgundský spôsob
2015-09-29Ingrediencie
- 900 g slimákov (30 kusov), 100 g šalotkového masla, 1 lyžicu hovädzieho špiku, 2 strúčiky cesnaku, petržlenovú vňať, soľ, 1 lyžicu strúhanky, 1 lyžicu masla.
Postup
Krok 1
Uvarené, očistené slimáky sa posekajú nadrobno, pridá sa šalotkové maslo, posekaný špik zbavený úlomkov kostí, najemno rozotretý cesnak so soľou. Do zmesi sa pridá najemno nasekaná petržlenová vňať, spolu sa dobre premieša a plnia sa dobre očistené, vyvarené ulity. Plnka vyčnievajúca z ulít sa posype strúhankou, pokvapká maslom a v nádobe na slimáky sa zapečie. Zapečené slimáky sa hneď podávajú. Vhodné prílohy: hrianky, biele pečivo, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.