Slimáky na burgundský spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 900 g slimákov (30 kusov), 100 g šalotkového masla, 1 lyžicu hovädzieho špiku, 2 strúčiky cesnaku, petržlenovú vňať, soľ, 1 lyžicu strúhanky, 1 lyžicu masla.

Postup

Krok 1

Uvarené, očistené slimáky sa posekajú nadrobno, pridá sa šalotkové maslo, posekaný špik zbavený úlomkov kostí, najemno rozotretý cesnak so soľou. Do zmesi sa pridá najemno nasekaná petržlenová vňať, spolu sa dobre premieša a plnia sa dobre očistené, vyvarené ulity. Plnka vyčnievajúca z ulít sa posype strúhankou, pokvapká maslom a v nádobe na slimáky sa zapečie. Zapečené slimáky sa hneď podávajú. Vhodné prílohy: hrianky, biele pečivo, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2001
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2002

Podobné recepty:
  • Dusená ryba na víne s kečupom

    Dusená ryba na víne s kečupom

  • Homár na spôsob Newburg

    Homár na spôsob Newburg

  • Kapor na šampiňónoch

    Kapor na šampiňónoch

kuk