Slimáky varené

2015-09-29

Ingrediencie

  • 900 g slimákov (30 kusov), 1 l hnedého vývaru, tymian, šalviu, 1 lyžicu oleja, 1 citrón, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Očistené, črievka zbavené, dobre umyté slimáky sa vložia do horúceho vývaru, pridá sa tymian, šalvia a varí sa domäkka. Mäkké slimáky sa vyberú, uložia na misu, pokvapkajú olejom a citrónovou šťavou a ozdobia sa petržlenovou vňaťou (alebo posypú nasekanou vňaťou). (Podáva sa ako teplý predkrm.) Vhodné prílohy: biele pečivo, jablkový chren, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1604
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1605

Podobné recepty:
  • Pstruh z Mont-dore

    Pstruh z Mont-dore

  • Pečený pstruh na arménsky spôsob

    Pečený pstruh na arménsky spôsob

  • Sivoň na víne

    Sivoň na víne

kuk