Baraní chrbát pečený

2015-12-01

Popis

Baraní chrbát pripravíte pečením rýchlo a jednoducho. Najvhodnejšie prílohy sú zemiaky a šalát.

Ingrediencie

  • 800 g baranieho chrbta s kosťou
  • 1 lyžička soli
  • 2 lyžica masti
  • 1 lyžička rajčiakového pretlaku
  • 1 lyžička hladkej múky
  • 3 dl vody

Postup

Krok 1

Z očisteného, umytého a osušeného baranieho chrbta sa čiastočne odseknú rebrové kosti, osolí sa a nechá v chlade odležať. Potom sa mäso položí na pekáč, preleje horúcim tukom a dá do rúry piecť. Počas pečenia sa mäso obracia a polieva vlastnou šťavou (výpekom), podľa potreby sa dolieva malým množstvom horúcej vody a upečie domäkka. Upečený chrbát sa zo šťavy vyberie, dá do čistého kastróla.

Krok 2

Šťava sa vydusí na tuk, pridá sa rajčiakový pretlak, krátko podusí, zapráši múkou a spolu sa opraží, zaleje vodou, rozmieša a dobre prevarí. Šťava sa precedí, dochutí podľa potreby soľou. Pečený baraní chrbát sa seká na porcie, podáva na teplom tanieri a podlieva sa šťavou.

Krok 3

Vhodné prílohy: pečené alebo vyprážané zemiaky, prírodná zelenina, rôzne zeleninové šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 912
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

913

Podobné recepty:
  • Flambované bravčové rebierka

    Flambované bravčové rebierka

  • Bravčové rezne so zemiakmi a syrom feta

    Bravčové rezne so zemiakmi a syrom feta

  • Plnená teľacia hruď I

    Plnená teľacia hruď I

kuk