Baranie stehno na korení

2015-12-02

Popis

Voňavé mäso pripravené na zmesi korení. Branie stehno podávame s prílohou podľa chutí.

Ingrediencie

  • 800 g baranieho stehna bez kosti
  • 80 g slaniny
  • 1 lyžička soli
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžica masti
  • 1 ks cibuľu
  • 3 dl vody
  • 1 lyžička hladkej múky
  • 1 lyžička masla

Postup

Krok 1

Upravené, umyté mäso sa pretiahne (špikuje) údenou slaninou, mierne osolí, okorení, zroluje a upevní motúzom. Najemno nakrájaná cibuľa sa opraží dozlata, do základu sa vloží mäso, opečie sa, mierne podleje vodou. Počas pečenia sa mäso občas obracia a polieva vlastnou šťavou, pečie sa domäkka. Mäso sa vyberie a vloží do kastróla.

Krok 2

Šťava sa zahustí zápražkou, pripravenou z masla a múky, rozmieša sa a dobre prevarí. Pred dovarením podľa potreby dochutíme soľou.

Krok 3

Vhodné prílohy: rozlične upravené zemiaky, zemiakové knedle, rozlične upravená ryža, rozlične upravená prírodná zelenina, čerstvé zeleninové šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 628
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

629

Podobné recepty:
  • Barania hruď plnená na poľský spôsob

    Barania hruď plnená na poľský spôsob

  • Jahňacie stehno na anglický spôsob

    Jahňacie stehno na anglický spôsob

  • Hovädzie na smotane

    Hovädzie na smotane