Baranie stehno na perigordský spôsob

2015-12-02

Popis

Baranie stehno na prigordský spôsob sa oplatí vyskúšať. Prídete na nové chute, ktoré skombinujete napríklad so zemiakmi.

Ingrediencie

  • 800 g baranieho stehna bez kosti
  • 1 lyžica husacej masti
  • 50 g konzervovaných hľuzoviek alebo šampiňónov
  • 100 g údeného bravčového bôčika
  • 1 lyžička soli
  • mleté čierne korenie
  • 0.25 dl armaňaku
  • petržlenovú vňať

Postup

Krok 1

Očistené, upravené, umyté a osušené baranie stehno sa prešpikuje na hrubšie rezance nakrájanými hľuzovkami (môžu sa nahradiť šampiňónmi) a bravčovým bôčikom. Pripravené stehno sa osolí, okorení, vloží do vhodnej nádoby, potrie sa husacou masťou, mierne sa podleje horúcou vodou a vloží do horúcej rúry piecť.

Krok 2

Počas pečenia sa stehno občas obracia, polieva vlastnou šťavou, podľa potreby mierne doleje horúcou vodou. Tesne pred dopečením sa stehno poleje armaňakom, s ktorým sa mäso flambuje. Upečené, mäkké mäso sa vyberie, vloží do kastróla a udržiava v teple. Do nádoby po pečenom mäse sa pridá horúca voda, spolu so šťavou sa krátko povarí, aby sa uvoľnil karamel, vytvorený z vypečených bielkovín, dochutí a šťava sa podáva osobitne v omáčniku.

Krok 3

Vhodné prílohy: rozlične upravené zemiaky, zemiakové krokety, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 996
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

997

Podobné recepty:
  • Jahňacie medailóniky na provensálsky spôsob

    Jahňacie medailóniky na provensálsky spôsob

  • Jahňací baroň plnený

    Jahňací baroň plnený

  • Baranie rebierko na spôsob vert-prée

    Baranie rebierko na spôsob vert-prée

kuk