Barania plnená pečienka na poľský spôsob

2015-12-02

Popis

Ako sa pripravuje pečienka na poľský spôsob? Nahliadnite a zistíte, že veľmi jednoducho. Určite zachutí.

Ingrediencie

  • 800 g baranieho pliecka bez kosti
  • 50 g sendviča (žemle)
  • 75 g stuženého tuku
  • 150 g čerstvých šampiňónov
  • 1 lyžica rajčiakového pretlaku
  • 1 ks vajce
  • 1 lyžička kapár
  • 40 g konzervovaných sláviek (lastúrnikov)
  • 25 g slaniny
  • 1 lyžička soli
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžička hladkej múky
  • 2.5 dl vody

Postup

Krok 1

Očistené, umyté, osušené baranie pliecko sa cez vlákno prekrojí na plát a zľahka do šírky vyklepe. Okraje sa orežú a zomelú. Očistené, na plátky nakrájané šampiňóny sa podusia na tretine tuku. K baraniemu mletému mäsu sa pridá vo vode namočená a vyžmýkaná žemľa, udusené šampiňóny, vajcia, opláchnuté kapary, na väčšie kúsky nakrájané slávky, rajčiakový pretlak, všetko sa osolí, okorení a dobre premieša.

Krok 2

Pripravenou plnkou sa potrie naklepaný plát, na plnku sa rozloží na rezance nakrájaná slanina. Naplnené mäso sa zvinie, roláda sa previaže vhodným motúzom. Takto upravené mäso sa vloží do pekáča, poleje zvyškom tuku a dá sa piecť do mierne rozohriatej rúry domäkka. Počas pečenia sa mäso občas obracia, polieva vlastnou šťavou a podľa potreby dolieva horúcou vodou. Upečené mäso sa vloží do kastróla. Šťava sa vydusí na tuk, zapráši múkou, opraží, zaleje vodou, rozmieša a dobre prevarí. Potom sa precedí, podľa potreby dochutí soľou, korením a krátko prevarí.

Krok 3

Vhodné prílohy: rozlične upravené zemiaky, zeleninové šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 651
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

652

Podobné recepty:
  • Grilované kotlety

    Grilované kotlety

  • Zapečené jahňacie stehná

    Zapečené jahňacie stehná

  • Jahňacie na jogurte

    Jahňacie na jogurte

kuk