Baranie rebierko s bearnskou omáčkou

2015-12-02

Popis

Po tomto pokrme sa oblížete až za ušami. Také chutné sú baranie rebierka s bearnskou omáčkou.

Ingrediencie

  • 800 g baranieho chrbta s kosťou
  • 1 lyžička soli
  • 2 strúčik cesnaku
  • mleté čierne korenie
  • 0.5 dl oleja
  • 2.5 dl bearnskej omáčky

Postup

Krok 1

Baraní chrbát z mladšieho kusa sa rozsekne na polovice, čiastočne sa odseknú výčnelky stavcových kostí, odblaní sa, odstráni prebytočný tuk, umyje a osuší. Z upraveného chrbta sa nasekajú rebierka, čiastočne sa uvoľní mäso od rebrových kostí (tie sa očistia - parírujú), zľahka naklepe a krátko sa narežú okrajové blany.

Krok 2

Rebierka sa osolia, okorenia, posypú strúhaným cesnakom, potrú z obidvoch strán olejom a nechajú v chlade odležať. Odležané rebierka sa opečú na rošte z obidvoch strán. Počas pečenia sa podľa potreby potierajú olejom. (V prípade, že nie je k dispozícii rošt, pečú sa tradičným spôsobom na panvici.) Opečené rebierka sa podávajú na horúcom tanieri a osobitne v omáčniku sa podáva bearnská omáčka.

Krok 3

Vhodná príloha: rozličné druhy vyprážaných zemiakov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 739
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

740

Podobné recepty:
  • Anglický mäsový koláč

    Anglický mäsový koláč

  • Rizoto z teľacieho mäsa

    Rizoto z teľacieho mäsa

  • Plnené závitky z hovädzieho mäsa II

    Plnené závitky z hovädzieho mäsa II

kuk