Baranie rebierko na spôsob vert-prée

2015-12-02

Popis

Rebierka, ktoré nie sú náročné na prípravu a pri podávaní vyzerajú ako od profesionála. Ochutnajte baranie rebierka na spôsob vert-prée.

Ingrediencie

  • 800 g baranieho chrbta s kosťou
  • 1 lyžička soli
  • 2 strúčik cesnaku
  • mleté čierne korenie
  • 0.5 dl oleja
  • 100 g masla maître d'hôtel
  • 800 g zeleniny dusenej na masle (fazuľka, špenát, hrášok, ružičkový kel)

Postup

Krok 1

Baraní chrbát z mladšieho kusa sa rozsekne na polovice, čiastočne sa odseknú výčnelky stavcových kostí, odblaní sa, odstráni prebytočný tuk, umyje a osuší. Z upraveného chrbta sa nasekajú rebierka, čiastočne sa uvoľní mäso od rebrových kostí (tie sa očistia - parírujú), zľahka naklepe a krátko sa narežú okrajové blany. Rebierka sa osolia, okorenia, posypú strúhaným cesnakom, potrú z obidvoch strán olejom a nechajú v chlade odležať. Odležané rebierka sa opečú na rošte z obidvoch strán.

Krok 2

Počas pečenia sa podľa potreby potierajú olejom. (V prípade, že nie je k dispozícii rošt, pečú sa tradičným spôsobom na panvici.) Ako obloženie sa podávajú jednotlivé druhy konzervovanej (alebo čerstvo upravenej) zeleniny, podusenej na masle.

Krok 3

Podávajú sa na horúcom tanieri, navrchu ozdobené plátkom masla maître d'hôtel. Obloženie tvorí na masle udusená zelenina (struková fazuľka, špenát vcelku, hrášok a ružičkový kel).

Krok 4

V omáčniku sa osobitne podáva mäsová šťava.

Krok 5

Vhodná príloha: rozlične upravené zemiaky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 809
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

810

Podobné recepty:
  • Roštenka so zelenou paprikou a rajčiakmi

    Roštenka so zelenou paprikou a rajčiakmi

  • Cassoulet

    Cassoulet

  • Hovädzie dusené s kôprom

    Hovädzie dusené s kôprom

kuk