Baranie rebierko na valašský spôsob
2015-12-02- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Dusené mäso
Popis
Ako podávajú baranie rebierka Valasi? Doplnia ich chuťou jabĺk, párkov a slaniny.
Ingrediencie
- 800 g baranieho chrbta s kosťou
- 1 lyžička soli
- 250 g čerstvých jabĺk
- 125 g jemných párkov
- 100 g slaniny
- 2 lyžica masti
- 1 lyžička mletej červenej papriky
Postup
Krok 1
Čiastočne odkostený baraní chrbát sa zbaví prebytočného tuku, umyje vo vlažnej vode a nasekajú sa rebierka. Upravené rebierka sa mierne naklepú, mäso sa čiastočne uvoľní od kosti (tie sa očistia), osolí a opečie na dvoch tretinách tuku z obidvoch strán. Z opláchnutých jabĺk sa odstránia jadrovníky, nakrájajú sa na plátky a krátko opečú na zvyšku tuku.
Krok 2
Na tomto tuku sa opečú na hrebienky nakrájané párky a slanina. Pri podávaní sa rebierka navrchu ozdobia opečeným jablkom, párkom a slaninou, ktorá sa z jednej strany obalí v mletej paprike, a podlejú sa vlastnou šťavou.
Krok 3
Vhodné prílohy: rozlične upravené zemiaky, zeleninové šaláty.