Baranie rebierko na valašský spôsob

2015-12-02

Popis

Ako podávajú baranie rebierka Valasi? Doplnia ich chuťou jabĺk, párkov a slaniny.

Ingrediencie

  • 800 g baranieho chrbta s kosťou
  • 1 lyžička soli
  • 250 g čerstvých jabĺk
  • 125 g jemných párkov
  • 100 g slaniny
  • 2 lyžica masti
  • 1 lyžička mletej červenej papriky

Postup

Krok 1

Čiastočne odkostený baraní chrbát sa zbaví prebytočného tuku, umyje vo vlažnej vode a nasekajú sa rebierka. Upravené rebierka sa mierne naklepú, mäso sa čiastočne uvoľní od kosti (tie sa očistia), osolí a opečie na dvoch tretinách tuku z obidvoch strán. Z opláchnutých jabĺk sa odstránia jadrovníky, nakrájajú sa na plátky a krátko opečú na zvyšku tuku.

Krok 2

Na tomto tuku sa opečú na hrebienky nakrájané párky a slanina. Pri podávaní sa rebierka navrchu ozdobia opečeným jablkom, párkom a slaninou, ktorá sa z jednej strany obalí v mletej paprike, a podlejú sa vlastnou šťavou.

Krok 3

Vhodné prílohy: rozlične upravené zemiaky, zeleninové šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 811
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

812

Podobné recepty:
  • Teľacie na paprike II

    Teľacie na paprike II

  • Prekladaná kapusta I

    Prekladaná kapusta I

  • Teľacie ragú

    Teľacie ragú

kuk