Baranie rebierko na spôsob Abdul-Hamid
2015-12-02- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Dusené mäso
Popis
Baranie rebierko pripravené s rôznymi chuťami a vôňami. Ochutnajte ho pripravené na spôsob Abdul-Hamid.
Ingrediencie
- 800 g baranieho chrbta s kosťou
- 1 lyžička soli
- mleté čierne korenie
- 1 lyžička hladkej múky
- 2 lyžica masti
- 125 g čerstvých šampiňónov
- 2.5 dl omáčky mornay
- muškátový kvet
- štipka korenia karí
- 50 g tvrdého syra
- 1 lyžica masla
Postup
Krok 1
Baraní chrbát sa čiastočne odkostí, odblaní, odstráni sa prebytočný tuk, umyje vo vlažnej vode a osuší. Z upraveného chrbta sa nasekajú rebierka, zľahka naklepú, krátko narežú okrajové blany a mäso sa čiastočne uvoľní od kosti. Pripravené rebierka sa osolia, okorenia mletým čiernym korením a poprášia múkou.
Krok 2
Rebierka sa opečú na dvoch tretinách masti z obidvoch strán. Uložia sa do vhodných (jednoporciových alebo viacporciových) nádob na zapekanie (gratiniek), obložia podusenými, na plátky nakrájanými očistenými šampiňónmi.
Krok 3
Takto upravené rebierka sa polejú omáčkou mornay, ktorá sa dochutí muškátovým kvetom a korením karí, posypú sa nastrúhaným syrom, pokvapkajú maslom a dajú zapiecť do rozohriatej rúry.
Krok 4
Vhodné prílohy: rozlične upravená ryža, zeleninové šaláty.