Baranie rebierko na spôsob Abdul-Hamid

2015-12-02

Popis

Baranie rebierko pripravené s rôznymi chuťami a vôňami. Ochutnajte ho pripravené na spôsob Abdul-Hamid.

Ingrediencie

  • 800 g baranieho chrbta s kosťou
  • 1 lyžička soli
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžička hladkej múky
  • 2 lyžica masti
  • 125 g čerstvých šampiňónov
  • 2.5 dl omáčky mornay
  • muškátový kvet
  • štipka korenia karí
  • 50 g tvrdého syra
  • 1 lyžica masla

Postup

Krok 1

Baraní chrbát sa čiastočne odkostí, odblaní, odstráni sa prebytočný tuk, umyje vo vlažnej vode a osuší. Z upraveného chrbta sa nasekajú rebierka, zľahka naklepú, krátko narežú okrajové blany a mäso sa čiastočne uvoľní od kosti. Pripravené rebierka sa osolia, okorenia mletým čiernym korením a poprášia múkou.

Krok 2

Rebierka sa opečú na dvoch tretinách masti z obidvoch strán. Uložia sa do vhodných (jednoporciových alebo viacporciových) nádob na zapekanie (gratiniek), obložia podusenými, na plátky nakrájanými očistenými šampiňónmi.

Krok 3

Takto upravené rebierka sa polejú omáčkou mornay, ktorá sa dochutí muškátovým kvetom a korením karí, posypú sa nastrúhaným syrom, pokvapkajú maslom a dajú zapiecť do rozohriatej rúry.

Krok 4

Vhodné prílohy: rozlične upravená ryža, zeleninové šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 772
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

773

Podobné recepty:
  • Jahňací tokáň

    Jahňací tokáň

  • Uzbecký lagman

    Uzbecký lagman

  • Teľací rezeň s husacou pečeňou

    Teľací rezeň s husacou pečeňou

kuk