Baranie rebierko na spôsob Imperial

2015-12-02

Popis

Netradičný spôsob podávania baranieho rebierka. Skúste ho s palacinkami na spôsob Imperial.

Ingrediencie

  • 800 g baranieho chrbta s kosťou
  • 1 lyžička soli
  • mleté čierne korenie
  • 2 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička hladkej múky
  • 2 lyžica masti
  • 150 g čerstvých šampiňónov
  • štipka soli
  • 2 dl mlieka
  • 100 g polohrubej múky
  • olej
  • 50 g tvrdého syra
  • 1 ks vajce
  • 1 dl kečupu

Postup

Krok 1

Baraní chrbát sa čiastočne odkostí, odblaní, zbaví prebytočného tuku, umyje vo vlažnej vode a osuší. Z pripraveného chrbta sa nasekajú rebierka, ktoré sa zľahka naklepú, krátko narežú okrajové blany, čiastočne sa uvoľní mäso od kosti.

Krok 2

Rebierka sa potrú cesnakom rozotretým so soľou, posypú mletým čiernym korením a múkou. Zo surovín sa pripraví cesto a upečú palacinky - 1 kus na porciu. Pripravené rebierka sa opečú na polovičnom množstve tuku z obidvoch strán a vložia do pripravených palaciniek, obložia šampiňónmi udusenými na zvyšku tuku, nakrájanými na plátky.

Krok 3

Obložené rebierka sa do palaciniek zavinú, vložia do vhodnej nádoby na zapekanie (gratinky), polejú kečupom, posypú nastrúhaným syrom a dajú zapiecť do rozohriatej rúry.

Krok 4

Vhodné prílohy: vyprážané zemiakové hranolčeky, zeleninové šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1035
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1036

Podobné recepty:
  • Zaprávané jahňa

    Zaprávané jahňa

  • Steaky v korenenej omáčke

    Steaky v korenenej omáčke

  • Bravčové kolená podľa Lorraine Pascale

    Bravčové kolená podľa Lorraine Pascale

kuk