Baranie rebierko na spôsob Belle-Aliance

2015-12-02

Popis

Rebierko pripravené na spôsob Belle-Aliance je s bešamelovou omáčkou. Doplniť ho môžete chuťou šalátu.

Ingrediencie

  • 800 g baranieho chrbta s kosťou
  • 1 lyžička soli
  • mleté čierne korenie
  • 2 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička hladkej múky
  • 2 lyžica masti
  • 150 g čerstvých šampiňónov
  • 150 g hydinovej pečene
  • 1 lyžička korenia karí
  • majorán
  • 2.5 dl bešamelovej omáčky
  • 1 lyžica rajčiakového pretlaku
  • 40 g hrozienok

Postup

Krok 1

Baraní chrbát sa čiastočne odkostí, odblaní, odstráni sa z neho prebytočný tuk, umyje sa vo vlažnej vode a osuší. Z upraveného chrbta sa nasekajú rebierka, zľahka naklepú, krátko narežú okrajové blany. Mäso sa čiastočne uvoľní od kosti a potrie rozotretým cesnakom so soľou, posype mletým čiernym korením a hladkou múkou. Pripravené rebierka sa opečú z obidvoch strán na tuku.

Krok 2

Opečené rebierka sa vložia do nádoby na zapekanie, obložia udusenými, na plátky nakrájanými, očistenými šampiňónmi, s ktorými sa dusila aj očistená, na tenké plátky nakrájaná hydinová pečeň, ochutená korením karí, majoránom a soľou. Rebierka s oblohou sa polejú bešamelovou omáčkou s rajčiakovým pretlakom, pridajú sa prebrané, sparené a odkvapkané hrozienka a vložia do rozohriatej rúry zapiecť.

Krok 3

Vhodné prílohy: rozlične upravená dusená ryža, hlávkový šalát.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 612
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

613

Podobné recepty:
  • Hovädzina na ruský spôsob

    Hovädzina na ruský spôsob

  • Originálna koložvárska kapusta

    Originálna koložvárska kapusta

  • Pečené rolované baranie mäso

    Pečené rolované baranie mäso

kuk