Kebab I

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g baranieho stehna bez kosti, 150 g teľacieho stehna, 150 g kuracieho mäsa, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 0,5 dl oleja, 2 lyžice masla, 250 g rajčiakov.

Postup

Krok 1

Z opracovaného baranieho a teľacieho stehna sa nakrájajú medailóniky. Kuracie mäso bez kože sa nakrája na kúsky a všetko spolu sa osolí a okorení. Jednotlivé druhy mäsa sa striedavo napichujú na kovovú alebo drevenú ihlicu, pokvapkajú olejom a nechajú odležať. Odležané mäso sa opečie na rošte (alebo na rozohriatom oleji) zo všetkých strán a vyberie z tuku. Počas pečenia sa potiera podľa potreby olejom. Na tuku po opekaní sa opečú umyté, očistené rajčiaky a nakoniec sa osolia. Do výpeku z mäsa a rajčiakov sa pridá maslo, podusí, podľa potreby doleje vodou, dochutí soľou a krátko povarí. Kebab sa podáva na ihlici, obložený upečenými rajčiakmi a poliaty prírodnou šťavou. Vhodné prílohy: rozlične upravená ryža, zemiaky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2238
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2239

Podobné recepty:
  • Vyprážané rezne na čínsky spôsob

    Vyprážané rezne na čínsky spôsob

  • Pečené dolnozemské bravčové mäso

    Pečené dolnozemské bravčové mäso

  • Taštičky plnené kuracím mäsom

    Taštičky plnené kuracím mäsom

kuk