Baranie mäso s cesnakom na ihlici
2015-12-02- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Pečené a grilované mäso
Popis
Výborné mäso, ktoré zaženie hlad a pohladí chuťové poháriky. Baranie mäso s cesnakom opekáme na rošte a podávame so zemiakmi.
Ingrediencie
- 800 g baranieho stehna bez kosti
- 1 lyžička soli
- 4 zrnko čierneho korenia
- 1 dl oleja
- 10 strúčik cesnaku
- citrón
- 150 g slaniny
- 150 g cibule
Postup
Krok 1
Vykostené, očistené, čiastočne odblanené, prebytočného tuku zbavené, umyté, osušené baranie stehno sa nakrája na rovnomerné menšie plátky (medailóniky), 3 - 5 kusov na porciu. Plátky sa zľahka naklepú, osolia, okorenia nahrubo rozdrveným čiernym korením a vložia do nádoby s olejom zmiešaným s citrónovou šťavou, prelisovaným cesnakom a nechajú sa odležať v chlade asi 2 - 4 hodiny. Odležané mäso sa striedavo napichuje na ihlicu alebo špajdľu so slaninou nakrájanou na hrubšie plátky a cibuľou.
Krok 2
Pripravené mäso sa opeká na rošte (alebo v panvici na oleji a dohotoví sa v rúre).
Krok 3
Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, čerstvé zeleninové šaláty.