Baranie mäso s cesnakom na ihlici

2015-12-02

Popis

Výborné mäso, ktoré zaženie hlad a pohladí chuťové poháriky. Baranie mäso s cesnakom opekáme na rošte a podávame so zemiakmi.

Ingrediencie

  • 800 g baranieho stehna bez kosti
  • 1 lyžička soli
  • 4 zrnko čierneho korenia
  • 1 dl oleja
  • 10 strúčik cesnaku
  • citrón
  • 150 g slaniny
  • 150 g cibule

Postup

Krok 1

Vykostené, očistené, čiastočne odblanené, prebytočného tuku zbavené, umyté, osušené baranie stehno sa nakrája na rovnomerné menšie plátky (medailóniky), 3 - 5 kusov na porciu. Plátky sa zľahka naklepú, osolia, okorenia nahrubo rozdrveným čiernym korením a vložia do nádoby s olejom zmiešaným s citrónovou šťavou, prelisovaným cesnakom a nechajú sa odležať v chlade asi 2 - 4 hodiny. Odležané mäso sa striedavo napichuje na ihlicu alebo špajdľu so slaninou nakrájanou na hrubšie plátky a cibuľou.

Krok 2

Pripravené mäso sa opeká na rošte (alebo v panvici na oleji a dohotoví sa v rúre).

Krok 3

Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, čerstvé zeleninové šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 916
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

917

Podobné recepty:
  • Šašlík

    Šašlík

  • Bravčové mäso v alobale

    Bravčové mäso v alobale

  • Pečené plnené jahňacie mäso

    Pečené plnené jahňacie mäso

kuk