Baranie medailóniky na francúzsky spôsob

2015-12-02

Popis

Francúzsky recept na prípravu medailónikov z baranieho mäsa. Medailóniky podávame s dusenou ryžou alebo zemiakmi na rôzne spôsoby.

Ingrediencie

  • 800 g baranieho stehna bez kosti
  • 4 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička soli
  • mleté čierne korenie
  • tymian
  • estragón
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 3 lyžica masti
  • 2 ks cibule
  • 150 g čerstvých šampiňónov
  • 2 lyžica rajčiakového pretlaku
  • 1.5 dl červeného vína
  • 1 dl vody

Postup

Krok 1

Z očisteného, odblaneného, umytého a osušeného baranieho stehna sa nakrájajú medailóniky (5 ks na porciu) s hmotnosťou asi 30 g/ks.

Krok 2

Medailóniky sa zľahka naklepú, potrú cesnakom rozotretým so soľou, posypú korením, tymianom, estragónom a nechajú sa v chlade odležať asi 2 hodiny. Upravené mäso sa popráši múkou a opečie na rozohriatej masti. Na tuku po pečení sa dozlata opraží nadrobno nakrájaná cibuľa, pridajú sa na plátky nakrájané, očistené šampiňóny a spolu dusia.

Krok 3

K duseným šampiňónom sa pridá rajčiakový pretlak, červené víno, zamieša, pridá sa opečené mäso a spolu krátko podusí. Počas dusenia sa podľa potreby mierne podleje vodou, pred dodusením sa dochutí soľou a koreninami.

Krok 4

Vhodné prílohy: rozlične upravené zemiaky, dusená ryža, rozličné zeleninové šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1074
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1075

Podobné recepty:
  • Pikantné bravčové s lečom

    Pikantné bravčové s lečom

  • Musaka

    Musaka

  • Mäso s arašidovou omáčkou

    Mäso s arašidovou omáčkou

kuk