Baranie rezne s ružičkovým kelom
2015-12-02- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Dusené mäso
Popis
Ak nájdete doma kel a neviete čo s ním, skombinujte ho s baraním mäsom. K baraním rezňom podávame zemiaky.
Ingrediencie
- 800 g baranieho stehna bez kosti
- 1 lyžička soli
- mleté čierne korenie
- 1 lyžica hladkej múky
- 0.5 dl oleja
- 1.5 dl bieleho vývaru
- 250 g ružičkového kelu
- 75 g slaniny
- cibuľu
- 2 strúčik cesnaku
Postup
Krok 1
Vykostené, očistené, odblanené, prebytočného tuku zbavené, umyté, osušené baranie stehno sa nakrája na rezne, ktoré sa zľahka naklepú, krátko sa narežú blany, osolia a okorenia. Pripravené rezne sa zaprášia múkou, opečú na oleji z obidvoch strán dočervena, mierne zalejú vývarom a pod pokrývkou sa dusia domäkka. Počas dusenia sa podľa potreby dolieva vývar. Očistený, umytý ružičkový kel sa zaleje vodou, mierne osolí a varí domäkka.
Krok 2
Uvarený kel sa scedí a pridá k baraním rezňom a spolu sa dodusí. Počas dusenia sa pridá na slanine opražená, nadrobno nakrájaná cibuľa, s malým množstvom soli rozotretý cesnak. Udusené rezne s kelom sa podľa potreby dochutia soľou a korením.
Krok 3
Vhodná príloha: rôzne upravené zemiaky.