Baranie rezne s ružičkovým kelom

2015-12-02

Popis

Ak nájdete doma kel a neviete čo s ním, skombinujte ho s baraním mäsom. K baraním rezňom podávame zemiaky.

Ingrediencie

  • 800 g baranieho stehna bez kosti
  • 1 lyžička soli
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 0.5 dl oleja
  • 1.5 dl bieleho vývaru
  • 250 g ružičkového kelu
  • 75 g slaniny
  • cibuľu
  • 2 strúčik cesnaku

Postup

Krok 1

Vykostené, očistené, odblanené, prebytočného tuku zbavené, umyté, osušené baranie stehno sa nakrája na rezne, ktoré sa zľahka naklepú, krátko sa narežú blany, osolia a okorenia. Pripravené rezne sa zaprášia múkou, opečú na oleji z obidvoch strán dočervena, mierne zalejú vývarom a pod pokrývkou sa dusia domäkka. Počas dusenia sa podľa potreby dolieva vývar. Očistený, umytý ružičkový kel sa zaleje vodou, mierne osolí a varí domäkka.

Krok 2

Uvarený kel sa scedí a pridá k baraním rezňom a spolu sa dodusí. Počas dusenia sa pridá na slanine opražená, nadrobno nakrájaná cibuľa, s malým množstvom soli rozotretý cesnak. Udusené rezne s kelom sa podľa potreby dochutia soľou a korením.

Krok 3

Vhodná príloha: rôzne upravené zemiaky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 953
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

954

Podobné recepty:
  • Bravčové s orechmi (Pozdrav z katovne)

    Bravčové s orechmi (Pozdrav z katovne)

  • Teľacie rezne na šalvii (Saltimbocca)

    Teľacie rezne na šalvii (Saltimbocca)

  • Hovädzie líčka s polentou

    Hovädzie líčka s polentou

kuk