Baraní perkelt na maďarský spôsob
2015-12-02- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Dusené mäso , Cudzokrajná kuchyňa , Maďarská kuchyňa
Popis
Perkelt si môžeme pripraviť aj podľa maďarského spôsobu. Baraní perkelt na maďarský spôsob sa podáva s haluškami.
Ingrediencie
- 800 g baranieho pliecka bez kosti
- 2 lyžica masti
- 150 g cibule
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 4 strúčik cesnaku
- 1 lyžička soli
- rascu
- 2.5 dl vývaru z kostí
- 1 lyžica hladkej múky
- 250 g papriky
- 2 ks rajčiaky
Postup
Krok 1
Vykostené, očistené, prebytočného loja zbavené baranie pliecko sa umyje a nechá dobre odkvapkať. Mäso sa nakrája na rovnomerné kúsky, asi 5 ks na porciu. Nadrobno pokrájaná cibuľa sa upraží na masti dozlata, pridá sa rozotretý cesnak, rasca, zapráši mletou paprikou, spení a mierne zaleje vývarom. Nechá sa zovrieť a pridá sa nakrájané mäso, premieša, osolí a nechá dusiť do polomäkka.
Krok 2
Pridá sa na rezance nakrájaná, očistená zelená paprika, na kúsky nakrájané ošúpané rajčiaky (v zimnom období lečo), dochutí podľa potreby soľou a dusí. (Ak je potrebné väčšie množstvo šťavy, mäso sa vydusí na tuk, zapráši múkou, opraží a zaleje vodou alebo vývarom.)
Krok 3
Vhodné prílohy: halušky, dusená ryža.