Baraní perkelt na maďarský spôsob

2015-12-02

Popis

Perkelt si môžeme pripraviť aj podľa maďarského spôsobu. Baraní perkelt na maďarský spôsob sa podáva s haluškami.

Ingrediencie

  • 800 g baranieho pliecka bez kosti
  • 2 lyžica masti
  • 150 g cibule
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • 4 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička soli
  • rascu
  • 2.5 dl vývaru z kostí
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 250 g papriky
  • 2 ks rajčiaky

Postup

Krok 1

Vykostené, očistené, prebytočného loja zbavené baranie pliecko sa umyje a nechá dobre odkvapkať. Mäso sa nakrája na rovnomerné kúsky, asi 5 ks na porciu. Nadrobno pokrájaná cibuľa sa upraží na masti dozlata, pridá sa rozotretý cesnak, rasca, zapráši mletou paprikou, spení a mierne zaleje vývarom. Nechá sa zovrieť a pridá sa nakrájané mäso, premieša, osolí a nechá dusiť do polomäkka.

Krok 2

Pridá sa na rezance nakrájaná, očistená zelená paprika, na kúsky nakrájané ošúpané rajčiaky (v zimnom období lečo), dochutí podľa potreby soľou a dusí. (Ak je potrebné väčšie množstvo šťavy, mäso sa vydusí na tuk, zapráši múkou, opraží a zaleje vodou alebo vývarom.)

Krok 3

Vhodné prílohy: halušky, dusená ryža.

 

Priemerné hodnotenie členov

(3.1 / 5)

3.1428571428571 7 15106
Ohodnoť tento recept

7 ľudí hodnotilo recept

15107

Podobné recepty:
  • Šmatlavá kapusta

    Šmatlavá kapusta

  • Šľahačkové kotlety

    Šľahačkové kotlety

  • Jahňacie filé s broskyňou

    Jahňacie filé s broskyňou

kuk