Baranina na írsky spôsob

2015-12-02

Popis

Ak ste zvedaví, ako podávajú baraninu v Írsku, nahliadnite do nášho receptu. Baranina na írsky spôsob sa podáva s čiernym chlebom.

Ingrediencie

  • 600 g baranieho pliecka bez kosti
  • 3 dl bieleho vývaru
  • 1 lyžička soli
  • cibuľu
  • 2 strúčik cesnaku
  • 2 zrnko čierneho korenia
  • bobkový list
  • rascu
  • 600 g kelu
  • 800 g zemiakov
  • petržlenovú vňať

Postup

Krok 1

Očistené, umyté, osušené baranie pliecko sa nakrája na kúsky, asi 4 ks na porciu. Nakrájané mäso sa sparí vriacou vodou (blanšíruje), opláchne studenou vodou, vloží do kastróla a zaleje časťou vývaru, osolí a dá sa variť. Zároveň sa do kastróla vloží vrecúško s pochutinami, bouquet-garni (očistená cibuľa, cesnak, celé čierne korenie, bobkový list a rasca), ktoré sa motúzom upevní o ucho nádoby.

Krok 2

K polomäkkému mäsu sa pridá na rezance nakrájaný, opláchnutý kel, pozdĺž na mesiačiky nakrájané zemiaky a spolu sa varí domäkka. Keď mäso a zelenina sú mäkké, vyberie sa koreninové vrecúško. Hotový pokrm sa podáva v hlbokých tanieroch alebo v timbáloch. Pri nakladaní je potrebné dbať, aby sa so zeleninou a zemiakmi podalo príslušné množstvo mäsa. Porcia sa navrchu posype nasekanou petržlenovou vňaťou. Pokrm sa počas varenia ani pri servírovaní nemieša, aby vývar ostal číry.

Krok 3

Vhodná príloha: čierny chlieb.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 931
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

932

Podobné recepty:
  • Teľacie mäso v keli

    Teľacie mäso v keli

  • Bravčové na hubách

    Bravčové na hubách

  • Jahňacie obaľované korením

    Jahňacie obaľované korením

kuk