Baranie pliecko na estragóne

2015-12-02

Popis

Ostrá aromatická chuť tejto liečivej byliny spojená s chuťou baranieho pliecka. Ako prílohu je vhodné zvoliť ryžu, zemiaky.

Ingrediencie

  • 800 g baranieho pliecka bez kosti
  • 0.5 l vody
  • 1 lyžička soli
  • cibuľu
  • 2 lístky estragón
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 dl kyslej smotany
  • citrón
  • 1 lyžica estragónového octu

Postup

Krok 1

Očistené, prebytočného tuku zbavené baranie pliecko sa nakrája na rovnomerné kúsky, 5 ks na porciu. Nakrájané mäso sa umyje vo vlažnej vode (môže sa spariť), vloží do nádoby a zaleje vodou, aby bolo ponorené. Po zavarení sa osolí, pridá vcelku očistená cibuľa a nechá uvariť domäkka. Pred dovarením sa vyberie cibuľa, vývar sa zahustí svetlou zápražkou, pripravenou z masla a múky, rozmieša, pridá časť najemno nakrájaných estragónových lístkov a nechá dobre prevariť.

Krok 2

K mäkkému mäsu sa pridá smotana, dochutí citrónovou šťavou, podľa potreby soľou, estragónovým octom. Nakoniec sa pridá zvyšná časť nakrájaných estragónových lístkov. Omáčka je redšia ako krémová polievka. Mäso s omáčkou sa podáva v horúcom polievkovom tanieri alebo v bolsoch a osobitne sa podáva príloha.

Krok 3

Vhodné prílohy: dusená ryža, varené zemiaky s petržlenovou vňaťou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 593
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

594

Podobné recepty:
  • Srbská musaka

    Srbská musaka

  • Kalmáre zapečené so syrom feta a rajčinami

    Kalmáre zapečené so syrom feta a rajčinami

  • Kanelony so špenátom a ricottou

    Kanelony so špenátom a ricottou