Baranie obličky na ražni

2015-12-02

Popis

Baranie obličky pripravené na ražni zachutia spolu s pečivom alebo zemiakmi. Určite si tento recept nájde obľúbencov.

Ingrediencie

  • 800 g baraních obličiek
  • 1 lyžička soli
  • mleté čierne korenie
  • 0.5 dl oleja
  • 100 g bylinkového masla
  • petržlenovú vňať

Postup

Krok 1

Z baraních obličiek sa odstráni tuk, odblania sa a rozkroja tak, aby obidve polovice ostali pohromade, vyrežú sa žilky a močovody. Pripravené obličky sa dôkladne umyjú, osušia a napichajú na ražeň, aby sa pri pečení neskrútili. Napichnuté obličky sa osolia, okorenia, potrú olejom a pečú na dobre rozohriatom tepelnom zdroji (drevenom uhlí, elektrickom grile a pod.).

Krok 2

Počas pečenia sa potierajú olejom. (Ak nie je k dispozícii ražeň, prípadne gril, obličky sa napichnú na špajdľu a pečú na rozohriatom oleji na panvici.) Baranie obličky sa môžu piecť anglicky alebo úplne prepiecť.

Krok 3

Upečené obličky sa podávajú na horúcom tanieri, obložené plátkami bylinkového masla a navrchu ozdobené vetvičkou petržlenovej vňate. Vhodné prílohy: chlieb, pečivo, vyprážané zemiaky, zeleninové šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 911
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

912

Podobné recepty:
  • Bravčové rebierka s feniklom

    Bravčové rebierka s feniklom

  • Bravčové pečené so zeleninovo-smotanovou omáčkou

    Bravčové pečené so zeleninovo-smotanovou omáčkou

  • Mäsová torta s bylinkami

    Mäsová torta s bylinkami

kuk