Jahňacie stehno na anglický spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g jahňacieho stehna bez kosti, 1 lyžičku soli, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice masti, 1 lyžicu masla.

Postup

Krok 1

Očistené jahňacie stehno, zbavené prebytočného loja, sa umyje, osuší, upevní motúzom, potrie strúhaným cesnakom a osolí. Pripravené mäso sa opečie zo všetkých strán na rozohriatom tuku a pečie sa v mierne rozohriatej rúre asi 10 - 15 minút podľa veľkosti. Upečené mäso sa vyberie, vloží do kastróla a udržiava v teple. Šťava sa mierne doleje horúcou vodou, prevarí, precedí, pridá sa maslo, podľa potreby osolí a krátko povarí. Vhodné prílohy: rozlične upravené zemiaky, prírodne upravená zelenina, jemnejšie druhy zeleninových šalátov, kompóty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 827
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

828

Podobné recepty:
  • Pečené koleno na čiernom pive

    Pečené koleno na čiernom pive

  • Baraní guláš

    Baraní guláš

  • Debrecínsky bravčový bôčik

    Debrecínsky bravčový bôčik

kuk