Jahňací baroň plnený

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g jahňacieho chrbta a stehna s kosťou, 1 lyžičku soli, 75 g stuženého tuku, 2,5 dl vody, 1 lyžičku hladkej múky. Do plnky: 200 g sendviča (žemle), 1 dl mlieka, 2 lyžice masla, 2 vajcia, soľ, muškátový kvet, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Pod označením baroň sa rozumejú vcelku vyseknuté stehná a chrbát. Jahňacie zadné mäso sa očistí, umyje vo vlažnej vode a osuší. Do chrbta sa ostrým špicatým nožom prerežú otvory (vaky), naplnia sa pripravenou plnkou pomocou plátenného vrecúška. Mäso sa na okrajoch zopne kovovou alebo drevenou ihlicou (prípadne motúzom). Príprava plnky: Olúpané žemle sa nakrájajú na malé kocky a pokropia mliekom. Pridajú sa žĺtky rozotreté s maslom, soľou a mletým muškátovým kvetom. Nakoniec sa všetko premieša so snehom vyšľahaným z bielkov a nadrobno sekanou petržlenovou vňaťou. Naplnené mäso sa osolí a položí chrbtovou časťou na pekáč a poleje roztopeným tukom. Mäso mierne podliate vodou sa vloží do rozohriatej rúry piecť. Počas pečenia sa polieva vlastnou šťavou a podľa potreby dolieva horúcou vodou. V polovici pečenia sa obráti. Mäso upečené domäkka sa vyberie, šťava sa vydusí na tuk, zapráši múkou, opraží, mierne zaleje vodou a prevarí. Prevarená šťava sa precedí a nechá stáť na okraji tepelného zdroja, kým tuk nevystúpi na povrch. Pri podávaní sa na porciu ukrojí jeden kus z chrbta s plnkou a jeden zo stehna. Vhodné prílohy: varené zemiaky, špenát alebo hlávkový šalát.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 570
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

571

Podobné recepty:
  • Azerbajdžanský šašlík

    Azerbajdžanský šašlík

  • Ražničí I

    Ražničí I

  • Bravčové rezne pečené s jablkami

    Bravčové rezne pečené s jablkami