Jahňacie rebierka na bolonský spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g jahňacieho chrbta s kosťou, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 2 lyžice hladkej múky, 2 vajcia, 0,5 dl mlieka, 150 g strúhanky, olej, 60 g šunky, 60 g tvrdého syra.

Postup

Krok 1

Z čiastočne odkosteného, očisteného, umytého, osušeného jahňacieho chrbta sa nasekajú rebierka. Tie sa zľahka naklepú, okrajové blany sa krátko narežú, mäso sa čiastočne uvoľní od rebrovej kosti, osolia sa a okorenia. Pripravené rebierka sa obalia v múke, v rozšľahaných vajciach s mliekom a v strúhanke. Obalené rebierka sa vypražia v rozohriatom oleji dozlata. Dobre odkvapkané vyprážané rebierka sa rozložia na pekáči, pokryjú plátkom šunky, syra a vložia do rozohriatej rúry zapiecť. Vhodné prílohy: rozlične upravené zemiaky, zeleninové šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 750
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

751

Podobné recepty:
  • Jahňacina pečená s makarónmi

    Jahňacina pečená s makarónmi

  • Plnené veľkonočné jahniatko

    Plnené veľkonočné jahniatko

  • Írske mäso na pive (Guinness pie)

    Írske mäso na pive (Guinness pie)

kuk