Jahňacie rebierka na bolonský spôsob
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 800 g jahňacieho chrbta s kosťou, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 2 lyžice hladkej múky, 2 vajcia, 0,5 dl mlieka, 150 g strúhanky, olej, 60 g šunky, 60 g tvrdého syra.
Postup
Krok 1
Z čiastočne odkosteného, očisteného, umytého, osušeného jahňacieho chrbta sa nasekajú rebierka. Tie sa zľahka naklepú, okrajové blany sa krátko narežú, mäso sa čiastočne uvoľní od rebrovej kosti, osolia sa a okorenia. Pripravené rebierka sa obalia v múke, v rozšľahaných vajciach s mliekom a v strúhanke. Obalené rebierka sa vypražia v rozohriatom oleji dozlata. Dobre odkvapkané vyprážané rebierka sa rozložia na pekáči, pokryjú plátkom šunky, syra a vložia do rozohriatej rúry zapiecť. Vhodné prílohy: rozlične upravené zemiaky, zeleninové šaláty.