Jahňacie mäso s jogurtom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g jahňacieho stehna bez kosti, 1 dl oleja, 1 mrkvu, 1 lyžičku soli, 1 papriku, 1 rajčiak, 1,5 dl bieleho jogurtu, 1 lyžičku hladkej múky, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Očistené, umyté, osušené jahňacie mäso sa nakrája na rovnomerné kúsky, asi 5 ks na porciu. Mäso sa opečie na rozohriatom oleji, pridá sa na kocky nakrájaná karotka, osolí, mierne podleje vodou a dusí pod pokrývkou do polomäkka. Počas dusenia sa občas zamieša, podľa potreby dolieva vodou. Polomäkké mäso sa vydusí na tuk, zapráši múkou, opraží, pridá sa na rezance nakrájaná paprika, na kúsky nakrájané, olúpané rajčiaky, zamieša, zaleje vodou a dusí domäkka. Pred dodusením sa pridá rozmiešaný jogurt, podľa potreby sa osolí a spolu dodusí. Pri podávaní sa navrchu posype sekanou petržlenovou vňaťou. Vhodné prílohy: varené zemiaky, rozlične upravená dusená ryža, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 559
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

560

Podobné recepty:
  • Bravčové karé s vermútom

    Bravčové karé s vermútom

  • Zapečené mleté mäso s baklažánom

    Zapečené mleté mäso s baklažánom

  • Zaprávaná kapusta (liptovské jedlo)

    Zaprávaná kapusta (liptovské jedlo)