Jahňacie stehno na americký spôsob
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Iné
Ingrediencie
- 800 g jahňacieho stehna bez kosti, 1 lyžičku soli, po 4 zrniečka celého nového a čierneho korenia, 100 g koreňovej zeleniny, 1 menšiu cibuľu, 250 g konzervovanej špargle, 250 g konzervovaného hrášku, 350 g mrkvy, 2 lyžice masla, 2,5 dl kaparovej omáčky.
Postup
Krok 1
Očistené, umyté, osušené, motúzom upevnené mäso sa vloží do horúcej vody, osolí, pridá sa očistená koreňová zelenina, cibuľa, celé čierne a nové korenie a varí sa domäkka. Uvarené mäso sa vyberie a vloží do kastróla a udržiava v teple. Očistená, na kocky nakrájaná mrkva sa zaleje minimálnym množstvom vriacej vody, osolí a povarí. Keď sa voda vyvarí, pridá sa maslo a podusí domäkka. Osobitne scedený hrášok a špargľa sa krátko podusia na masle, podľa potreby sa dochutia soľou. Pri podávaní sa dva plátky mäsa obložia dusenou zeleninou a osobitne v omáčniku sa podáva kaparová omáčka. Vhodné prílohy: varené zemiaky, dusená ryža.