Králik pečený na grile

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1,5 kg králika, 150 g slaniny, 1 lyžičku soli, 1 lyžičku mletej červenej papriky, olej.

Postup

Krok 1

Očistený, umytý králik, prešpikovaný slaninou nakrájanou na rezance, sa potrie cesnakom rozotretým so soľou z vonkajšej a vnútornej strany. Pripravený králik sa potrie zvonka časťou oleja s paprikou a nechá sa krátko odležať. (Grilovať sa môže osobitne aj zadná časť.) Odležaný králik sa napichne na grilovaciu ihlicu, upevní a vloží do grilovacieho zariadenia. Počas grilovania sa mäso potiera zvyškom oleja (alebo odkvapkávajúcou šťavou, ktorá sa zachytáva do nádobky) a pečie sa domäkka. Zachytená šťava - výpek - sa podáva osobitne. Vhodné prílohy: rozličné upravené zemiaky, rozličné druhy prírodne dusenej zeleniny, zeleninové šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 942
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

943

Podobné recepty:
  • Srnčí chrbát na poľovnícky spôsob

    Srnčí chrbát na poľovnícky spôsob

  • Rebierko z medveďa na víne

    Rebierko z medveďa na víne

  • Pečený bok z diviaka

    Pečený bok z diviaka

kuk