Rybie filé na labužnícky spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g zemiakov, 4 natvrdo uvarené vajcia, masť, šampiňóny, soľ, čierne korenie, rybie filé (môže byť aj kapor), 1 lyžičku posekanej petržlenovej vňate, maslo, mäsový vývar, kyslú lahôdkovú smotanu, červenú papriku, citrónovú šťavu, 2 lyžice kyslej smotany.

Postup

Krok 1

Zemiaky uvarené v šupke pokrájame na plátky, rovnako pokrájame aj vajcia uvarené natvrdo. Šampiňóny pokrájané na tenké plátky udusíme na masti. Do vymasteného pekáča striedavo ukladáme plátky zemiakov, vajíčka, šampiňóny, osolíme, okoreníme. Na to poukladáme rybie filé, ktoré osolíme, okoreníme, posypeme petržlenovou vňaťou, pokvapkáme roztopeným maslom, vývarom, kyslou smotanou, v ktorej sme rozmiešali mletú červenú papriku. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme do mäkka. Hotové pokvapkáme citrónovou šťavou a smotanou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2254
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2255

Podobné recepty:
  • Šľahačkové rezy

    Šľahačkové rezy

  • Úhor na spôsob bourgeoise

    Úhor na spôsob bourgeoise

  • Rytiersky rezeň

    Rytiersky rezeň

kuk