Rybie filé na labužnícky spôsob
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby morské , Z pekáča Jula Viršíka , 1996
Ingrediencie
- 800 g zemiakov, 4 natvrdo uvarené vajcia, masť, šampiňóny, soľ, čierne korenie, rybie filé (môže byť aj kapor), 1 lyžičku posekanej petržlenovej vňate, maslo, mäsový vývar, kyslú lahôdkovú smotanu, červenú papriku, citrónovú šťavu, 2 lyžice kyslej smotany.
Postup
Krok 1
Zemiaky uvarené v šupke pokrájame na plátky, rovnako pokrájame aj vajcia uvarené natvrdo. Šampiňóny pokrájané na tenké plátky udusíme na masti. Do vymasteného pekáča striedavo ukladáme plátky zemiakov, vajíčka, šampiňóny, osolíme, okoreníme. Na to poukladáme rybie filé, ktoré osolíme, okoreníme, posypeme petržlenovou vňaťou, pokvapkáme roztopeným maslom, vývarom, kyslou smotanou, v ktorej sme rozmiešali mletú červenú papriku. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme do mäkka. Hotové pokvapkáme citrónovou šťavou a smotanou.