Králik na spôsob bonne femme

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg králika, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 100 g slaniny, 2 lyžice masla, 150 g cibule, 2,5 dl bieleho vína, 250 g čerstvých šampiňónov, 750 g zemiakov, olej, 100 g konzervovaného hrášku, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Z očisteného, umytého králika sa odsekne predná časť a pozdĺž rozsekne, spolu s odblaneným chrbtom a stehnami sa osolí a okorení. Na kocky nakrájaná slanina sa rozškvarí, pridá sa maslo, nadrobno nakrájaná cibuľa a krátko opraží. Do základu sa vloží pripravené mäso, podusí, zastrekne vývarom a dusí domäkka. Počas dusenia sa mäso obracia, podľa potreby dolieva horúcim vývarom. Udusené mäkké mäso sa vyberie, vloží do kastróla. Do vyduseného základu sa pridajú na plátky nakrájané, očistené šampiňóny, spolu podusia, pridajú sa vopred na oleji opečené zemiaky, scedený hrášok, podľa potreby sa doleje vývar a dusí domäkka. Podáva sa v timbále, porcia mäsa (rez z prednej a rez zo zadnej časti) sa položí na porciu zemiakov so šampiňónmi a hráškom a navrchu sa posype najemno nasekanou petržlenovou vňaťou. Vhodná príloha: jemnejšie druhy zeleninových šalátov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 837
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

838

Podobné recepty:
  • Srnčie rebierka na labužnícky spôsob

    Srnčie rebierka na labužnícky spôsob

  • Zajac po kanadsky

    Zajac po kanadsky

  • Srnčie medailóniky so šafranovou omáčkou

    Srnčie medailóniky so šafranovou omáčkou

kuk