Ragú z králika na víne

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g králika, 3 lyžice masti, 100 g koreňovej zeleniny, 50 g cibule, 1 lyžicu cukru, 2 lyžice octu, polovicu lyžičky divého korenia, citrón, 1 lyžicu rajčiakového pretlaku, 1 lyžicu hladkej múky, 1 lyžicu brusnicového kompótu, 0,5 dl červeného vína, 30 g slaniny.

Postup

Krok 1

Z očisteného, umytého králika sa odsekne predná časť a rozsekne na polovicu, chrbát a stehná sa odblania, osolia a nasekajú na rovnomerné kusy, asi 4 ks na porciu. Pripravené mäso sa opečie na masti zo všetkých strán a vyberie. Na tuku po opekaní sa opraží na kolieska nakrájaná koreňová zelenina, cibuľa, pridá sa časť cukru a zastrekne sa octom. Potom sa pridá rajčiakový pretlak, divé korenie, na plátky nakrájaný citrón, mierne zaleje vodou, vloží sa mäso a pod pokrývkou sa v rúre dusí domäkka. Počas dusenia sa premieša a podľa potreby doleje vodou. Keď je mäso mäkké, vyberie sa a vloží do kastróla. Šťava sa vydusí na tuk, zapráši múkou, opraží, zaleje vodou, zamieša a dobre prevarí (asi 20 minút). Počas varenia sa pridá brusnicový kompót, podľa potreby sa dochutí soľou, cukrom, octom a červeným vínom. Omáčka sa precedí na mäso, pridá sa rozškvarená slanina nakrájaná na drobné kocky a spolu krátko povarí. Vhodné prílohy: žemľové knedle, dusená ryža, zemiakové krokety.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 951
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

952

Podobné recepty:
  • Stehno z medveďa na ruský spôsob

    Stehno z medveďa na ruský spôsob

  • Pytliacka omeleta

    Pytliacka omeleta

  • Jelenie s višňami

    Jelenie s višňami

kuk