Ragú z králika na šampiňónoch
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Zverina , Králik
Ingrediencie
- 800 g prednej časti králika (krk, hruď, pliecko), 100 g cibule, 3 lyžice masti, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, rascu, 1 lyžicu hladkej múky, 1 lyžicu masla, 100 g čerstvých šampiňónov.
Postup
Krok 1
Očistená, umytá predná časť králika sa naseká na kúsky, asi 4 ks na porciu. Nadrobno nakrájaná, očistená cibuľa sa opraží na masti dozlata, pridá sa pripravené mäso, krátko podusí, osolí, okorení čiernym korením a rascou, mierne zaleje vodou a dusí domäkka pod pokrývkou. Počas dusenia sa mäso premieša a podľa potreby dolieva horúcou vodou. Mäkké mäso sa vyberie, šťava sa vydusí na tuk, zapráši múkou, opraží, zaleje vodou, zamieša a dobre prevarí. Prevarená omáčka sa precedí na mäso, pridajú sa na masle podusené, na plátky nakrájané, očistené šampiňóny, krátko sa povaria a podľa potreby sa dochutia soľou. Vhodné prílohy: varené zemiaky, dusená ryža.