Sójové rizoto I
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Rastlinná a zeleninová skupina , Bezmäsité pokrmy , Sójové pokrmy , Pokrmy z ryže, strukovín, obilnín
Ingrediencie
- 1 väčšia cibuľa, rastlinný olej, mletá červená paprika, 1 balíček sólovej drviny, 50 g zeleného hrášku, soľ, vegeta, 300 g ryže, voda, syr tofu, nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať
Postup
Krok 1
Očistenú cibuľu posekáme nadrobno a speníme na rastlinnom oleji. Pridáme mletú červenú papriku, sójovú drvinu, vylúpaný zelený hrášok (môže byť aj sterilizovaný), posolíme a povegetujeme. Podlejeme vodou a dusíme 20 minút. Potom pridáme prebratú a umytú ryžu, ktorú sme nechali odkvapkať. Zalejeme vodou (na jeden diel ryže dva diely vody) a zľahka premiešame. Prikryté udusíme na miernom ohni do mäkka. Hotové sójové rizoto podávame posypané postrúhaným syrom tofu. Nakoniec dochutíme nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Vhodnou prílohou môžu byť zeleninové šaláty.