Kuracie prsia na bavorský spôsob
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 1 kg kuracích pŕs, 100 g slaniny, 1 lyžičku soli, 1 lyžicu hladkej múky, 2 lyžice masti, 3 cibule, 2,5 dl bieleho vína, muškátový kvet, tymian, mleté čierne korenie, 2 lyžice masla.
Postup
Krok 1
Očistené, umyté, osušené kuracie prsia sa cez vlákna nakrájajú na filé - 2 ks s hmotnosťou 200 g na porciu. Filé sa prešpikuje na prúžky nakrájanou slaninou a obalí v múke. Pripravené mäso sa rýchle opečie z obidvoch strán na masti. Na masti po opekaní sa spení na plátky nakrájaná cibuľa. Na cibuľu sa uložia opečené prsia, zalejú vínom, aby boli ponorené, osolia, okorenia mletým muškátovým kvetom, tymianom a čiernym korením. Na povrch pripraveného mäsa sa nakrája maslo a pod pokrývkou sa pečie v rúre domäkka. Upečené mäso sa vyberie, šťava sa dochutí a precedí na mäso. Vhodné prílohy: šunková ryža, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.