Kurča na spôsob florentín

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1,2 kg kurča, 1 malú cibuľu, 1 malú mrkvu, kúsok zeleru, bobkový list, citrón, 1 dl bieleho vína, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 2 vajcia, olej.

Postup

Krok 1

Očistené, čiastočne vykostené, umyté, osušené kurča sa nakrája - 2 ks s hmotnosťou 200 g na porciu. Vloží sa do vhodnej nádoby a zaleje marinádou pripravenou z nadrobno nakrájanej cibule, nastrúhanej mrkvy, zeleru, rozdrveného bobkového listu, vína a citrónovej šťavy. V marináde sa nechá odležať najmenej 6 hodín, počas tej doby sa mäso niekoľkokrát obracia. Mäso sa vyberie, osuší, obalí v múke a v rozšľahaných, osolených, okorenených vajciach a vypráža v rozohriatom oleji z obidvoch strán najprv rýchlo a potom pri miernejšej teplote. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 793
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

794

Podobné recepty:
  • Kuracia pečeň s jablkami a čerstvým majoránom

    Kuracia pečeň s jablkami a čerstvým majoránom

  • Pikantné kuracie krídelká

    Pikantné kuracie krídelká

  • Sviečkové rezy s husacou pečeňou

    Sviečkové rezy s husacou pečeňou

kuk