Kurča dusené na spôsob puchero

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g jednofarebnej fazule, 1,2 kg kurča, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 1 dl oleja, 100 g slaniny, 150 g cibule, 2 lyžice rajčiakového pretlaku, 250 g rajčiakov, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Očistené, vypitvané, umyté, osušené kurča sa rozkrája tak, aby na porciu boli 2 kusy s hmotnosťou 250 g, osolí sa, okorení a nechá odležať. Pripravené kurča sa opečie dozlata z obidvoch strán na dvoch tretinách oleja, vyberie a uchová v teple. V oleji po opekaní sa spení nadrobno nakrájaná slanina, cibuľa, pridá sa rajčiakový pretlak, krátko podusí, zastrekne vodou, do základu sa vložia kusy opečeného kurčaťa a pod pokrývkou sa dusia. Počas dusenia sa podľa potreby podlievajú vodou. K napoly duseným kurčatám sa pridá napoly uvarená, precedená fazuľa a spolu sa dusí domäkka. Na zvyšku oleja sa opečú očistené rajčiaky. Pri podávaní sa porcia kurčaťa poleje šťavou s fazuľou, posype najemno nakrájanou petržlenovou vňaťou a obloží opečenými rajčiakmi. Vhodné prílohy: varené zemiaky, rôzne druhy zeleninových šalátov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 890
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

891

Podobné recepty:
  • Pečený bažant

    Pečený bažant

  • Kuracie prsia s pomarančom

    Kuracie prsia s pomarančom

  • Poulard pečený na rošte

    Poulard pečený na rošte

kuk