Huby dusené s rajčiakmi
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Rastlinná a zeleninová skupina , Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z húb
Ingrediencie
- 250 g čerstvých húb, rastlinný olej, soľ, mleté čierne korenie, 1 cibuľa, 1 lyžica vody, 250 g rajčiakov, zeleninový vývar (na 0,25 l vody 1 lyžičku vegety), nadrobno posekaný čerstvý kôpor.
Postup
Krok 1
Čerstvé huby očistíme, pokrájame na hrubšie plátky, opražíme v rozohriatom oleji, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, pridáme cibuľu posekanú nadrobno, podlejeme vodou a udusíme do polomäkka. Potom pridáme pokrájané olúpané rajčiaky, podlejeme trochou zeleninového vývaru a udusíme do mäkka. Nakoniec posypeme nadrobno posekaným čerstvým kôprom. Takto pripravené huby podávame buď s hlavnou rastlinnou skupinou (zemiaky, ryža, bezvaječné cestoviny...), alebo s hlavnou živočíšnou skupinou (varené, dusené, pečené mäsá...) a ako prílohu môžeme použiť rôzne zeleninové šaláty tak, aby sa hodili k obidvom hlavným skupinám.