Kuracie prsia na smotane s vínom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g kuracích pŕs, 1 lyžičku soli, 1 dl oleja, 1 lyžičku hladkej múky, 2 lyžice masla, 3 lyžice kyslej smotany, 1 dl bieleho vína, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Očistené, umyté a osušené kuracie prsia sa nakrájajú cez vlákno na menšie plátky s hmotnosťou 150 g na porciu. Mäso sa zľahka naklepe, osolí a rýchlo opečie na oleji z obidvoch strán, zapráši múkou, opraží, pridá sa maslo a zastrekne vodou, zamieša a zavarí. Pridá sa smotana a spolu krátko podusí. Nakoniec sa dochutí vínom. Po dohotovení sa hneď podáva a posype najemno nakrájanou petržlenovou vňaťou. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne upravená ryža, cestoviny, porcia - rez citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1339
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1340

Podobné recepty:
  • Kura na pomarančoch

    Kura na pomarančoch

  • Kuracie prsia s pomarančom

    Kuracie prsia s pomarančom

  • Pečené marinované kuracie stehná

    Pečené marinované kuracie stehná