Kuracie mäso na slivkách
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 800 g kuracích pŕs alebo vykostených stehien, 2 cibule, 0,75 dl oleja, 100 g masla, 1 lyžicu hrozienok, 250 g slivkového kompótu, 1 lyžičku soli, 1 lyžicu posekaných vlašských orechov.
Postup
Krok 1
Očistené, umyté a osušené kuracie mäso sa nakrája cez vlákna na menšie plátky. Jemne nakrájaná cibuľa sa opraží na oleji, pridá sa nakrájané mäso a spolu sa opraží. K mäsu sa pridá maslo, umyté, očistené, sparené, odkvapkané hrozienka a na štvrtky nakrájané, vykôstkované slivky. Podľa potreby sa zmes osolí, spolu krátko podusí, posype sekanými vlašskými orechmi a hneď sa podáva. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne upravená ryža.