Kurča zaprávané so špargľou (s karfiolom)

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1,2 kg kurča, 1 lyžičku soli, 1 cibuľu, 100 g koreňovej zeleniny, 100 g masla, 2 lyžice hladkej múky, 300 g konzervovanej špargle (môžeme nahradiť karfiolom), muškátový orech a kvet, 2 dl kyslej smotany, 1 žĺtok, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Očistené kurča sa umyje, nakrája na porcie, nareže sa v kĺboch, vloží do mierne osolenej variacej vody a varí sa domäkka. Pridá sa očistená, nakrájaná cibuľa a koreňová zelenina. Uvarené porcie kurčaťa sa vyberú, vývar precedí, pridá nálev zo špargle a zahustí zápražkou pripravenou z 3/4 masla a múky, dobre zamieša a nechá sa pomaly variť asi 20 minút. Počas varenia sa dochutí muškátovým kvetom alebo orechom, potom precedí. Do precedenej omáčky sa pridá asi na 3 cm kusy nakrájaná konzervovaná špargľa, povarí sa a legíruje sa žĺtkami zmiešanými so smotanou, omáčka sa ohreje, nesmie sa už variť. Podľa potreby sa dochutí soľou, naleje sa na kurča, pridá sa najemno nakrájaná petržlenová vňať a zjemní sa maslom. (Pri príprave kurčaťa s karfiolom je postup ten istý, karfiol sa uvarí v osolenej vode, časť vody sa pridá k vývaru a karfiol rozobraný na ružičky sa vloží do hotovej omáčky s kurčaťom.) Vhodné prílohy: rôzne upravená ryža, cestoviny.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 770
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

771

Podobné recepty:
  • Kuracia pečeň na kardinálsky spôsob

    Kuracia pečeň na kardinálsky spôsob

  • Kuracie mäso s nivou

    Kuracie mäso s nivou

  • Morka pečená s jarabinou

    Morka pečená s jarabinou