Zaprávané kurča s citrónom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 1,2 kg kurča, 1 lyžičku soli, 1 cibuľu, 50 g koreňovej zelenine, 4 zrnká čierneho korenia, citrón, 100 g masla, 1 lyžicu hladkej múky, muškátový kvet, 2 dl kyslej smotany, 1 žĺtok, petržlenovú vňať.
Postup
Krok 1
Očistené, umyté kurča sa nakrája na štvrtky a vloží do mierne osolenej variacej vody. Pridá sa očistená, na väčšie kusy nakrájaná cibuľa, koreňová zelenina, dobre umytá citrónová kôra a mäso sa varí domäkka. Uvarené mäso sa vyberie, vývar sa precedí, pridá časť vývaru z karfiolu, zahustí svetlou zápražkou pripravenou z 2/3 masla a múky. Dobre sa zamieša a nechá sa variť asi 20 minút. Počas varenia sa dochutí muškátovým kvetom, povarí a precedí. Do precedenej omáčky sa pridá polovica smotany, povarí, dochutí citrónovou šťavou a naleje sa na mäso. Potom sa legíruje so zvyškom smotany zmiešanej so žĺtkami a ohreje (nesmie sa už variť). Nakoniec sa podľa potreby dochutí soľou a zjemní zvyškom masla. Vhodné prílohy: rôzne upravená ryža, cestoviny.