Filé z morčacích pŕs na spôsob Rossini

2018-02-14

Popis

Filé z morčacích pŕs na spôsob Rossini. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne upravená ryža, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.

Ingrediencie

  • 800 g morčacích pŕs
  • 1 lyžička soli
  • 0,5 dl oleja
  • 100 g hydinovej pečene
  • 100 g čerstvých šampiňónov
  • 3 lyžica masla
  • mleté čierne korenie
  • 0,5 dl bieleho vývaru
  • 0,5 dl bieleho vína

Postup

Krok 1

Z očistených, kože zbavených a umytých morčacích pŕs sa nakrája filé s hmotnosťou 150 g na porciu, zľahka naklepe a osolí. Pripravené filé sa rýchle opečie z obidvoch strán na rozohriatom oleji a uchová v teple. Na masle sa opečie na plátky nakrájaná, očistená hydinová pečeň, pridajú sa na tenké plátky nakrájané, očistené šampiňóny, okorenia a spolu sa opražia. Opražená pečeň so šampiňónmi sa zastrekne vývarom a krátko sa podusí. Pečeň sa podleje vínom, osolí a pridá sa opečené filé, krátko sa ohreje a hneď sa podáva. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne upravená ryža, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2089
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2090

Podobné recepty:
  • Zapekané kuracie vnútornosti

    Zapekané kuracie vnútornosti

  • Kurča na kapustovom liste

    Kurča na kapustovom liste

  • Kuracie prsia v syrovej omáčke

    Kuracie prsia v syrovej omáčke

kuk