Filé z morčacích pŕs na spôsob Rossini
2018-02-14- komentárov
- Kategórie: Hydina , Morčacie mäso
- Kuchyňa: Talianska
Popis
Filé z morčacích pŕs na spôsob Rossini. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne upravená ryža, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.
Ingrediencie
- 800 g morčacích pŕs
- 1 lyžička soli
- 0,5 dl oleja
- 100 g hydinovej pečene
- 100 g čerstvých šampiňónov
- 3 lyžica masla
- mleté čierne korenie
- 0,5 dl bieleho vývaru
- 0,5 dl bieleho vína
Postup
Krok 1
Z očistených, kože zbavených a umytých morčacích pŕs sa nakrája filé s hmotnosťou 150 g na porciu, zľahka naklepe a osolí. Pripravené filé sa rýchle opečie z obidvoch strán na rozohriatom oleji a uchová v teple. Na masle sa opečie na plátky nakrájaná, očistená hydinová pečeň, pridajú sa na tenké plátky nakrájané, očistené šampiňóny, okorenia a spolu sa opražia. Opražená pečeň so šampiňónmi sa zastrekne vývarom a krátko sa podusí. Pečeň sa podleje vínom, osolí a pridá sa opečené filé, krátko sa ohreje a hneď sa podáva. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne upravená ryža, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.