Karamelový zákusok

2015-09-29

Ingrediencie

  • 8 vajec, 8 lyžíc cukru, 8 lyžíc polohrubej múky, vanilkový cukor, prášok do pečiva, džem, kondenzované mlieko Salko, 2 dl silnej, osladenej čiernej kávy, 1 lyžičku kakaa, rum, 125 g Hery, čokoládovú polevu.

Postup

Krok 1

Žĺtky vymiešame s cukrom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do snehu opatrne primiešame žĺtky s cukrom, múku, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Z cesta upečieme dve piškótové cestá. Po vychladnutí ich spojíme džemom. Salko v uzatvorenej konzerve varíme 2 hodiny. Vrchné piškótové cesto polejeme kávou, do ktorej sme primiešali kakao a rum. Vychladnutú konzervu Salka otvoríme a mlieko vymiešame s Herou (maslom, Cerou). Krém natrieme na koláč a vrch polejeme čokoládovou polevou alebo posypeme čokoládovou ryžou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1600
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1601

Podobné recepty:
  • Cibuľový koláč z Maduníc

    Cibuľový koláč z Maduníc

  • Desaťminútový černicový koláč

    Desaťminútový černicový koláč

  • Ananásovo tvarohový koláč

    Ananásovo tvarohový koláč