Medailón z morčacích pŕs s volským okom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g morčacích pŕs, 1 lyžičku soli, 0,5 dl oleja, 5 vajec, 2 lyžice masla.

Postup

Krok 1

Z očistených, kože zbavených, umytých a osušených morčacích pŕs sa nakrájajú medailóny s hmotnosťou 150 g na porciu, mierne sa naklepú, vytvarujú do guľatého alebo oválneho tvaru a mierne sa osolia. Pripravené medailóny sa rýchlo opečú na rozohriatom oleji dočervena z obidvoch strán. Súčasne sa vo forme na polovičnom množstve masla upečie volské oko. Opečený medailón sa potrie roztopeným maslom a ozdobí pečeným vajcom. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, jemnejšie druhy prírodne upravenej zeleniny, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 826
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

827

Podobné recepty:
  • Kuracia pečeň so šampiňónmi

    Kuracia pečeň so šampiňónmi

  • V zázvore varené kuracie mäso s koriandrovým dressingom

    V zázvore varené kuracie mäso s koriandrovým dressingom

  • Moriak na parížsky spôsob

    Moriak na parížsky spôsob