Medailón z morčacích pŕs s volským okom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g morčacích pŕs, 1 lyžičku soli, 0,5 dl oleja, 5 vajec, 2 lyžice masla.

Postup

Krok 1

Z očistených, kože zbavených, umytých a osušených morčacích pŕs sa nakrájajú medailóny s hmotnosťou 150 g na porciu, mierne sa naklepú, vytvarujú do guľatého alebo oválneho tvaru a mierne sa osolia. Pripravené medailóny sa rýchlo opečú na rozohriatom oleji dočervena z obidvoch strán. Súčasne sa vo forme na polovičnom množstve masla upečie volské oko. Opečený medailón sa potrie roztopeným maslom a ozdobí pečeným vajcom. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, jemnejšie druhy prírodne upravenej zeleniny, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 866
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

867

Podobné recepty:
  • Koláče plnené kuracím mäsom

    Koláče plnené kuracím mäsom

  • Sliepka na korení čili

    Sliepka na korení čili

  • Vyprážané kuracie mäso na čínsky spôsob

    Vyprážané kuracie mäso na čínsky spôsob