Medailón z morčacích pŕs s volským okom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Morčacie mäso
Ingrediencie
- 800 g morčacích pŕs, 1 lyžičku soli, 0,5 dl oleja, 5 vajec, 2 lyžice masla.
Postup
Krok 1
Z očistených, kože zbavených, umytých a osušených morčacích pŕs sa nakrájajú medailóny s hmotnosťou 150 g na porciu, mierne sa naklepú, vytvarujú do guľatého alebo oválneho tvaru a mierne sa osolia. Pripravené medailóny sa rýchlo opečú na rozohriatom oleji dočervena z obidvoch strán. Súčasne sa vo forme na polovičnom množstve masla upečie volské oko. Opečený medailón sa potrie roztopeným maslom a ozdobí pečeným vajcom. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, jemnejšie druhy prírodne upravenej zeleniny, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.