Morčacie prsia na indický spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g morčacích pŕs, 100 g cibule, 0,75 dl oleja, 1 lyžičku korenia karí, 2 lyžice masla, 1 lyžičku hladkej múky, 4 dl kyslej smotany, 400 g jabĺk, 1 lyžičku soli, 1 citrón.

Postup

Krok 1

Očistené, vykostené, kože zbavené, umyté a osušené morčacie prsia sa cez vlákno nakrájajú na menšie tenké plátky. Najemno nakrájaná cibuľa sa mierne opraží na oleji, pridá sa nakrájané mäso a spolu sa opraží. K mäsu sa pridá korenie karí, maslo, dobre sa zamieša, zapráši múkou a krátko opraží, zaleje smotanou, dobre rozmieša a podusí. K podusenému mäsu sa pridajú na tenšie plátky nakrájané, olúpané jablká, pokrm sa mierne osolí, podusí, ochutí citrónovou šťavou a hneď sa podáva. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne upravená ryža.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1346
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1347

Podobné recepty:
  • Kohútie žľazy (Kakas hére)

    Kohútie žľazy (Kakas hére)

  • Plnené kuracie kapsičky

    Plnené kuracie kapsičky

  • Kurča s orechovou plnkou

    Kurča s orechovou plnkou