Morčacie stehná v pikantnej omáčke

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1,2 kg morčacích stehien, 1 lyžicu koreninovej zmesi, 1 lyžičku soli, 150 g koreňovej zeleniny, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 200 g slaniny, 1 lyžicu horčice, 2 lyžice hladkej múky, 2 dl smotany, 1 citrón.

Postup

Krok 1

Očistené, umyté morčacie stehná sa dobre potrú koreninovou zmesou a nechajú odležať aspoň 48 hodín v chlade. Počas marinovania sa niekoľkokrát obrátia. Marinované stehná sa mierne podlejú vodou a dusia pod pokrývkou asi 50 minút. Počas dusenia sa pridá na tenké plátky nakrájaná koreňová zelenina, cibuľa a cesnak, občas sa zamieša a podľa potreby sa dolieva vodou. Potom sa mäso vyberie, vloží do pekáča, pokryje na plátky nakrájanou slaninou a pečie v rúre domäkka a dočervena. Do šťavy sa pridá horčica, zahustí sa múkou zamiešanou so smotanou a varí. Počas varenia sa podľa potreby doleje vodou a osolí. Dobre prevarená omáčka sa prepasíruje a dochutí citrónovou šťavou, krátko spolu povarí. Pri podávaní sa mäso nakrája a polieva omáčkou. Vhodné prílohy: varené makaróny, špagety, porcia - rez citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1113
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1114

Podobné recepty:
  • Grilované kuracie stehná I

    Grilované kuracie stehná I

  • Kurčacie prsia s tofu

    Kurčacie prsia s tofu

  • Tajomstvo orientu

    Tajomstvo orientu

kuk