Morčacie stehno na studeno s pikantnou omáčkou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1,2 kg morčacích stehien, 1 lyžičku koreninovej zmesi, 1 lyžičku soli, 150 g slaniny. Na studenú omáčku: 2 lyžice horčice, 4 vajcia, 0,5 dl oleja, 1 citrón, 1 lyžicu posekaného čerstvého kôpru, majorán, petržlenovú vňať, muškátový oriešok, mleté klinčeky, 1 dl smotany, 1 lyžičku soli.

Postup

Krok 1

Očistené, umyté morčacie stehná sa dobre potrú koreninovou zmesou a nechajú odležať aspoň 48 hodín v chlade. Počas marinovania sa niekoľkokrát obrátia. Marinované stehná sa mierne podlejú vodou a dusia pod pokrývkou asi 50 minút. Počas dusenia sa pridá na tenké plátky nakrájaná koreňová zelenina, cibuľa a cesnak, občas sa zamieša a podľa potreby sa dolieva vodou. Potom sa mäso vyberie, vloží do pekáča, pokryje na plátky nakrájanou slaninou a pečie v rúre domäkka a dočervena. Upečené dočervena sa nechajú dobre vychladnúť. Príprava omáčky: Celé vajcia s horčicou a olejom sa dobre vymiešajú na homogénnu hladkú hmotu, pridá sa citrónová šťava. Do pripravenej hmoty sa zamieša najemno nasekaný kôpor, petržlenová vňať, dochutí sa rozdrveným majoránom, strúhaným muškátovým orechom, mletým klinčekom a vymieša sa na hladkú omáčku. Nakoniec sa zriedi, zjemní smotanou a dochutí soľou. Porcia nakrájaného studeného pečeného mäsa sa poleje pikantnou omáčkou, pri podávaní viac porcií sa omáčka podáva osobitne v omáčniku. Vhodné prílohy: sendvič alebo čierny ražný chlieb.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 583
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

584

Podobné recepty:
  • Holub pečený na siensky spôsob

    Holub pečený na siensky spôsob

  • Hydinová pečeň s jablkami

    Hydinová pečeň s jablkami

  • Marináda pre kuracie krídelká

    Marináda pre kuracie krídelká