Kotlety z morky na kráľovský spôsob
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Morčacie mäso
Ingrediencie
- 500 g morčacích pŕs, 100 g čerstvých šampiňónov, 1 lyžicu masla, 1 žĺtok, petržlenovú vňať, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 3 lyžice kečupu.
Postup
Krok 1
Očistené, vykostené, kože zbavené, umyté a osušené morčacie prsia sa nakrájajú na menšie kusy. Očistené, umyté šampiňóny sa nakrájajú na plátky a opražia na masle, vychladnuté sa spolu s mäsom zomelú. Do mletého mäsa sa pridajú žĺtky, najemno nakrájaná petržlenová vňať, všetko sa osolí, okorení a dobre premieša. Zo zmesi sa vytvarujú kotlety, vložia do alobalu, polejú kečupom, zabalia a pečú na rošte. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne upravený hlávkový šalát.