Perlička na horárkin spôsob
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Perlička, holub
Ingrediencie
- 1,2 kg perličky, 1 lyžičku soli, 50 g slaniny, 1 cibuľu, 4 borievky, bobkový list, 4 zrnká nového korenia, 1 lyžicu masla, 1 lyžičku hladkej múky, 2,5 dl kyslej smotany.
Postup
Krok 1
Očistená, umytá a osušená perlička sa prešpikuje polovičným množstvom slaniny nakrájanej na prúžky, osolí zvonku, znútra, drezíruje a upevní motúzom alebo kovovou ihlicou. Na zvyšku slaniny nakrájanej na kocky sa opraží nadrobno nakrájaná cibuľa, pridajú nahrubo rozdrvené borievky, nové korenie, bobkový list, zastreknú vodou a krátko povaria. Do základu sa vloží pripravená perlička, poleje roztopeným maslom a pečie domäkka. Počas pečenia sa občas obracia, polieva vlastnou šťavou, podľa potreby sa dolieva vodou. Upečená perlička sa vyberie, šťava sa zahustí múkou dobre rozšľahanou so smotanou a povarí. Počas varenia sa dochutí soľou. Pri podávaní sa narežú kĺby a porcia perličky sa poleje omáčkou. Vhodné prílohy: žemľové knedle, rez citróna s brusnicami.